Ik ben Ann Buyse en een vriendin van Michèle. We leerden elkaar kennen in het borstkliniek omstreeks 2012. Mijn verhaal is enigszins anders en toch ook weer gelijklopend vanaf de ontdekking van de kankercellen in mijn borst.

Alles begon toen mijn zuster op 36-jarige leeftijd geconfronteerd werd met borstkanker. Door die jonge leeftijd werd onmiddellijk gedacht aan een erfelijke kanker. Ik was toen 43 jaar. Het voorgaande jaar had ik nog een mammografie laten uitvoeren, maar men had niets opgemerkt. Maar nu deed men een MNR en dat resultaat was niet goed. Dus werd er een punctie uitgevoerd van het borstweefsel en dat resultaat was vernietigend. Zo’n nieuws is ronduit beangstigend en je denkt dat je gaat sterven, want het woord kanker is algemeen synoniem voor sterven.

Gelukkig was er in die periode een lichtpuntje : de borstkliniek van het Jan Yperman-ziekenhuis. Ze gaven uitleg, spraken me moed in, en er groeide een vertrouwensband waaruit toch weer hoop op een toekomst ontstond. Men deed een borstbesparende amputatie of gedeeltelijke masectomie om het zieke weefsel weg te nemen. Door mijn jonge leeftijd kreeg ik geen bestralingen maar enkel chemotherapie. Ik verloor wel mijn haar en ik moet toegeven dat dat op zich zelf wel niet het ergste is, maar voor mij als vrouw was dat wel een rouwproces. En ook daar stonden de mensen van de borstkliniek voor me klaar.

Ik werd dan ook via de borstkliniek in het programma van de onco-revalidatie opgenomen en dat vind ik nu nog steeds fantastisch. Het is zo belangrijk dat je steun vindt bij elkaar, bij lotgenoten, bij vrouwen die net als ik fier zijn om vrouw te zijn. En daarvoor ben ik het team van de borstkliniek : de gynaecologen, het verplegend personeel, de psychologen en kinesisten en allen die zich daarvoor inzetten, zo dankbaar. Ik vind het dan ook maar vanzelfsprekend dat ik me met hart en ziel inzet voor de kankerbestrijding op alle niveau, zowel voor vrouwen als mannen, want we zijn allemaal mensen en de ziekte spaart niemand.

© Bruidsmode Els Lucienne (BVBA) BTW BE 0506.797.284 | Sint-Sixtusstraat 99 8970 Poperinge

Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD

Trotse partner van www.runawaybride.be.