Sien

Ik ben Sien Vermeulen uit Passendale. Op 17 oktober 2020 stierf mijn man Ruben Cardoen aan botkanker. We waren toen een goede drie jaar gehuwd.

Alles begon toen ik in mijn laatste jaar ergotherapie zat. We waren toen drie jaar samen. Ruben was 23 jaar toen hij in 2015 de diagnose botkanker kreeg. De chemotherapie werd opgestart, hij kreeg een prothese en na een jaar revalidatie kreeg hij de hoopvolle mededeling dat alles in orde zou komen. In augustus 2016 gingen we samenwonen. Ons geluk was echter van korte duur, want in september kreeg hij het zware verdict dat er uitzaaiingen gesignaleerd waren in de longen en dat dit onomkeerbaar was, maar onder controle kon gehouden worden mits verschillende behandelingen. Ruben wou en zou vechten. Dus er was toekomstperspectief.

De maand daarop vroeg Ruben mij ten huwelijk en in april 2017 zijn we dan gehuwd. Tussen de verschillende behandelingen, chemokuren en operaties door probeerden we toch een zo normaal mogelijk leven te leiden. Zo werden we in juli 2018 voor de eerst keer mama en papa van ons dochtertje, Nina. In 2019 besloot ik om mijn beroep als ergo in het WZC te beëindigen zodat ik Ruben kon helpen op zijn tuinbouwbedrijf.

Maar in april 2020 stak het monster opnieuw zwaar de kop op, want toen kregen we te horen dat er geen behandelingen meer mogelijk waren. Zo besloten de dokters om enkel nog te werken rond pijnbestrijding. Dat was voor ons allebei een enorme klap, want ik was toen ook zwanger van ons tweede kindje. Ruben wou nog verder maar zijn lichaam faalde. Mijn Ruben was dus palliatief. In augustus werd ons zoontje Miel geboren. Twee maanden nadien moest ik Ruben afgeven. Ik werd een alleenstaande moeder van nog geen dertig met twee kinderen.

Deze laatste jaren waren zeer heftig en hebben me als een vloedgolf overspoeld. Ik heb geleefd tussen hoop, geluk, verdriet en diepe rouw. Toch ben ik dankbaar dat ik met Ruben gehuwd was, het was een fantastische en fijne man. Ook ben ik dankbaar voor de twee lieve kindjes die hij mij geschonken heeft en voor zijn positivitieit die mij inspireerde voor mijn verder leven, ondanks de diepe wonde die de “lelijke” ziekte in ons leven geslagen heeft.

Ik zet het met enige trots het bedrijf van Ruben verder om zijn droom te verwezenlijken en om mijn kinderen een fijne toekomst te bezorgen, ook al is dat niet gemakkelijk en evident, dankzij de steun en de hulp van onze beide families en de vele vrienden probeer ik er het beste van te maken en door te gaan. Vandaar dat ik mij met heel veel overtuiging en energie inzet voor alles wat met kankerbestrijding te maken heeft.

© Bruidsmode Els Lucienne (BVBA) BTW BE 0506.797.284 | Sint-Sixtusstraat 99 8970 Poperinge

Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD

Trotse partner van www.runawaybride.be.